Szemüveg készítés
2016-12-15
Progresszív szemüveglencsék
2016-12-16

Egyfókuszú szemüveglencsék

Az egyfókuszú szemüveglencsék a legáltalánosabban vásárolt lencsetípusok. Ezeket a termékeket viselik a gyermekek, fiatalok, és az idősebbek is, ha kizárólag olvasó vagy távoli szemüveget választanak.

A lencse minden pontján azonos a dioptria, így könnyű elsajátítani a szemüvegek használatát. Maga a lencsetípus az általános korrigáláshoz használatos, mint például a rövidlátás vagy távollátás, asztigmatizmus (ezt a köznyelv szemtengelyferdülésnek hívja, azonban a szakma nem használja ezt a kifejezést)

Az egyfókuszú lencsék készülhetnek vékonyított kivitelben, aszférikus kivitelben, fényre sötétedő vagy színezett változatban. A lencséket és a viselők szemét a felületkezelések (LINK) védik.

A felületkezelések lehetnek többszörösen karcálló rétegek, vagy számítógépes védőrétegek. Bővebben a felületkezelések (LINK) menüpontban olvashat róluk.

A vékonyított lencséket akkor javasoljuk, ha valakinek magas dioptriájú szemüvegre van szüksége, ilyenkor a lencse alapanyagát változtatják meg, így esztétikusabb és vékonyabb lesz a lencse.

Az aszférikus lencséket akkor javasoljuk, ha valakinek magas “pluszos” dioptriájú lencsékre van szükséges, hiszen ezek a lencsék lényegesen laposabbak, és vékonyabbak hagyományos társaiknál.